Juneće šnicle u paradajz sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Juneće šnicle:
500 grama
Paradajz sos:
400 mililitara
Crveni luk:
4 glavice
Bijeli luk:
4 češnja
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Crveni, bijeli luk i peršun sitno isjeckati.
Juneće šnicle istući kuhinjskim čekićem i sa jedne strane posuti brašnom.
U veću posudu staviti malo ulja, isjeckani crveni luk, šnicle, paradajz sos, peršun i bijeli luk.
Dodati sol i biber po želji, poklopiti posudu i kuhati na umjerenoj temperaturi 1 h.
Po potrebi dodavati malo vode, pa kada se skuha poslužiti uz omiljenu vrstu povrća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.