Junetina s povrćem ispod sača
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Juneće meso:
1 kilogram
Mladi krompir:
1 kilogram
Paradajz:
250 grama
Patlidžan:
2 komada
Riža:
80 grama
Crveni luk:
500 grama
Bijeli luk:
4 češnja
Mrkve:
5 komada
Maslo:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Celer:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Pripremite žar sa pepelom.
Pomasite tepsiju uljem a zatim poredajte meso, krompir pa dodajte ostalo povrće. Začinite.
Dodajte malo vode i stavite tepsiju na pripremljeni tronožac ispod kojeg je žar.
Poklopite tepsiju sa sačem a zatim ostatak žara i pepela naspite na sač i okolo.
Pecite uz povremeno kontrolisanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.