Kadaif
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Sok od limuna:
Po želji
Suho grožđe:
120 grama
Med:
120 grama
Šećer:
500 grama
Orasi:
120 grama
Voda:
500 mililitara
Rezanci:
1 pakovanje
Instrukcije
U posudu za kadaif redajte rezance, zatim red oraha i na kraju grožđe.
Ponovite to ali tako da redanje završava s rezancima.
Stavite u rernu 15 minuta da se zapeče.
U lonac za kuhanje dodajte vodu, šećer i sok od limuna. Kuhajte 10 minuta a zatim dodajte med i promiješajte.
Prelijte zapečeni kadaif s napravljenom smjesom.
Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.