Kajgana s kiselim vrhnjem
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Jaja:
5 komada
Kiselo vrhnje:
1/2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Maslo:
2 kašike
Zeleni luk:
2 kašike
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U posudi umutite jaja a zatim umiješajte vrhnje, sol i biber.
Rastopite maslo u tavi i dodajte luk. Pecite dok luk ne omekša.
Prespite smjesu s jajima u tavu i pecite na manjoj temperaturi dok kajgana ne bude dovoljno pečena, 3 do 4 minute.
Skinite s toplote, pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.