Kandirani batat
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 175°C.
Stavite zdjelu za kuhanje na pari u veliki lonac i dodajte vodu da proključa. Stavite cijele slatke krompire u zdjelu na pari i pokrijte. Kuhajte dok ne omekšaju, otprilike 30 minuta. Ocijedite i ohladite krompire.
Ogulite i narežite krompire na kockice. Stavite ih na pleh.
Rastopite smeđi šećer, maslac, vodu i sol u malom loncu na srednje jakoj vatri. Kad se umak počne krčkati i šećer se otopi, prelijte preko krompira.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 1 sat, povremeno prelivajući krompire umakom od smeđeg šećera.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.