Kaneloni od špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 40 minuta
Kaneloni od špinata

Sastojci

Lazanja listovi:
12 listova
Mascarpone:
500 grama
Nasjeckani orasi:
50 grama
Sok od limuna:
2 komada
Parmezan:
50 grama
Taleggio sir:
100 grama
Špinat:
180 grama
Kadulja:
20 grama
Maslac:
2 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Pomiješati pola parmezana, mascarpone sir, taleggio sir, iscijeđeni sok od limuna i orahe.

  2. Ostaviti ¼ na jednu stranu, a onda sjediniti mješavinu sireva sa špinatom.

  3. Ispržiti listove kadulje na vrelom maslacu.

  4. Pola kadulje izmrviti u mješavinu od sira, a ostatak ostaviti za posipanje.

  5. Veću kašiku smjese od sira i špinata staviti na rub svakog lazanja lista, pa listove urolati.

  6. Poredati ih u posudu za pečenje, premazati ostatkom mješavine sireva, dodati ½ čaše vode, pa posuti parmezanom i hrskavim listovima kadulje.

  7. Posudu poklopiti i peći 20 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.