Kaneloni sa lećom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 20 minuta
Kaneloni sa lećom i sirom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Mrkve:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Konzervisani paradajz:
400 grama
Konzervisana leća:
400 grama
Riccota ( sir ):
400 grama
Paradajz sos:
350 mililitara
Parmezan:
80 grama

Instrukcije

  1. Celer, luk i mrkvu stavite u tavu sa zagrijanim uljem.

  2. Pržite uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša, a zatim dodajte bijeli luk, paradajz i leću.

  3. Nastavite kuhanje dok se smjesa ne zgusne.

  4. Skinite s vatre.

  5. Prerežite lazanja listove na pola.

  6. Stavite ¼ smjese od leće duž jednog ruba lazanja lista.

  7. Pospite 1.5 kašikom ricotta sira, pa urolajte list.

  8. Ponovite isti postupak sa ostatkom materijala.

  9. Stavite 80 ml sosa u posudu za pečenje, pa poredajte pripremljene kanelone.

  10. Pospite ostatkom sosa i sira.

  11. Stavite u rernu i pecite 30-35 minuta.

  12. Jelo poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.