Kaneloni sa lećom i sirom
Sastojci
Instrukcije
Celer, luk i mrkvu stavite u tavu sa zagrijanim uljem.
Pržite uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša, a zatim dodajte bijeli luk, paradajz i leću.
Nastavite kuhanje dok se smjesa ne zgusne.
Skinite s vatre.
Prerežite lazanja listove na pola.
Stavite ¼ smjese od leće duž jednog ruba lazanja lista.
Pospite 1.5 kašikom ricotta sira, pa urolajte list.
Ponovite isti postupak sa ostatkom materijala.
Stavite 80 ml sosa u posudu za pečenje, pa poredajte pripremljene kanelone.
Pospite ostatkom sosa i sira.
Stavite u rernu i pecite 30-35 minuta.
Jelo poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.