Karamel krema
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Šećer:
150 grama
Tučeno vrhnje:
1/2 litra
Žumanca:
7 komada
Žaletina:
3 kašičice
Hladna voda:
3 kašike
Instrukcije
Šećer ugrijte u tavi dok ne požuti.
Uz konstantno miješanje dodajte vrhnje i ostavite da prokuha. Skinite sa toplote.
Dodajte žumanca, želatin i vodu. Ostavite 10 minuta.
Miješajući dodajite smjesi karamel, a istu treba miješati u vrućoj vodi dok se ne zgusne.
Prespite u čaše i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.