Karamelizirane prokulice sa limunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Karamelizirane prokulice sa limunom

Sastojci

Prokulice:
400 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavu sa 150 ml vode, malo soli i bibera stavite prokulicu.

  2. Stavite da krška na umjerenoj temperaturi.

  3. Poklopite i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari, a prokulica ne postane blago mekana i hrskava, 5-10 minuta.

  4. Pojačajte temperaturu, dodajte ulje i kuhajte nepoklopljenu prokulicu uz povremeno miješanje,dok ne dobije zlatno-smeđu boju, 5-7 minuta.

  5. Skinite s vatre, umiješajte limunov sok, sol i biber, pa poslužite sa kriškama limuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.