Karfiol sa brokulama u umaku
Sastojci
Instrukcije
Predhodhno zagrijte pećnicu na 190 °C.
Kuhajte karfiol i brokule u kipućoj vodi 5-10 minuta ili dok ne omekšaju.
Zagrijte maslo u tavi, dodajte brašno i pirjajte 30 sec. Dodajite postepno mlijeko, sol, biber i parmezan. Dovedite do ključanja i pirjajte još 1-2 minute.
Stavite karfiol i brokule u posudu za pečenje. Prespite sa napravljenim umakom, stavite u pećnicu i pecite 5 minuta.
Izvaite iz pećnice, pospite sa prešunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.