Karipska pileća krila

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Karipska pileća krila

Sastojci

Čili paprika:
1 komad
Soja umak:
1/4 šoljice
Med:
1/4 šoljice
Smeđi šećer:
1/4 šoljice
Šećer:
2 kašičice
Sjemenke komorača:
2 kašičice
Crvena paprika:
2 kašičice
Piment:
2 kašičice
Majčina dušica:
2 kašičice
Mljeveni đumbir:
1 kašičica
Crveni luk:
4 glavice
Jabučni ocat:
1/4 šoljice
Sok od limete:
1/4 šoljice
Sok od narandže:
1/4 šoljice
Pileća krilca:
3 kilograma
Bijeli luk:
4 češnja

Instrukcije

  1. Pomiješajte sve sastojke osim piletine u sokovniku, do kašastog stanja. Sačuvajte jednu šolju marinade. Ostatak marinade ubacite u plastičnu vrećicu zajedno sa pilećim krilima. Zatvorite i marinirajte u frižideru od 4 do 6 sati.

  2. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Tepsiju ( po mogućnosti veću ) obložite folijom. Izvadite piletinu iz vrećice i poredajte po foliji. Pecite 20 minuta. U međuvremenu, u malom loncu kuhajte sačuvanu marinadu do ključanja. Smanjite temperaturu za 1 / 3 dok se marinada ne zgusne (potrebno oko 10 minuta).

  3. Nakon 20 minuta, izvadite piletinu iz pećnice. Namažite piletinu sa glazurom. Podignite temperaturu rerne na 200 °C i pecite namazanu piletinu još 20 minuta.

  4. Servirajte uz omiljeni prilog.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.