Karipska pileća krila
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte sve sastojke osim piletine u sokovniku, do kašastog stanja. Sačuvajte jednu šolju marinade. Ostatak marinade ubacite u plastičnu vrećicu zajedno sa pilećim krilima. Zatvorite i marinirajte u frižideru od 4 do 6 sati.
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Tepsiju ( po mogućnosti veću ) obložite folijom. Izvadite piletinu iz vrećice i poredajte po foliji. Pecite 20 minuta. U međuvremenu, u malom loncu kuhajte sačuvanu marinadu do ključanja. Smanjite temperaturu za 1 / 3 dok se marinada ne zgusne (potrebno oko 10 minuta).
Nakon 20 minuta, izvadite piletinu iz pećnice. Namažite piletinu sa glazurom. Podignite temperaturu rerne na 200 °C i pecite namazanu piletinu još 20 minuta.
Servirajte uz omiljeni prilog.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.