Keks s bademom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Keks s bademom

Sastojci

Šećer:
1 šolja
Maslac:
1/2 šolje
Ekstrakt vanilije:
1 kašičica
Bademi:
100 grama
Jaja:
3 komada
Brašno:
350 grama
Prašak za pecivo:
1/2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. U jednu od kuhinjskih posuda staviti šećer, maslac, vanilla ekstrakt, bademov ekstrakt, bademe i jaja, pa sve umutiti.

  2. Dodati brašno, prašak za pecivo i sol, pa zamijesiti tijesto.

  3. Oblikovati štrudlu i staviti u posudu za pečenje.

  4. Peći 30 minuta na 170 °C.

  5. Ohladiti, pa izrezati štrudlu na kriške debljine 1.5 cm.

  6. Vratiti u rernu i ravnomjerno peći još 20 minuta.

  7. Kekse poslužiti hladne.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.