Keks s cheddar sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Brašno:
3 šolje
Prašak za pecivo:
4 kašičice
Sol:
1 kašičica
Neslani maslac:
8 kašika
Cheddar sir:
1 šolja
Luk vlasac:
1/2 komada
Pečena govedina:
6 kriški
Mlijeko:
3/2 solja
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C i pomastite kalupnu posudu za pečenje.
U veću zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Dodajte maslo, mlijeko, sir, luk i govedinu i sve izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Prespite smjesu u kalupnu posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatnu boju.
Izvadite iz rerne, ostavite 15-20 minuta da se ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.