Kiflice sa sirom
Sastojci
Instrukcije
Tijesto napraviti tako što ćete u jednu posudu staviti brašno, kvasac, šećer, ulje, sol, pa mlakim mlijekom zakuhati i ostaviti 30-ak minuta da naraste. Potrudite se da tijesto mekše zakuhate.
Nakon što je tijesto nadošlo, podijelite ga na tri dijela, napravite tri jufke i ostavite ih 15-ak minuta.
Svaku jufku posebno razviti i podijeliti na osam trouglova. Svaki trougao premazati sirom i urolati, napraviti kiflicu.
Završni dio:
Kiflice staviti u tepsiju prethodno premazanu uljem, premazati ih žumancem, po želji posuti susam, sol, kim ili ćurekot. Na svaku kiflicu staviti komadić maslaca i peći 20-ak minuta na 200 °C.
Kiflice možete puniti i nekim drugim filovima ili namazima, npr. nutelom, čokoladom, orasima i sl.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.