Kikiriki-kolačići sa čokoladom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 180 °C i pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite maslac i pola čokolade u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
Miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Skinite s vatre, pa u čokoaldu dodajte kikiriki maslac, šećer i umućeno jaje.
Kada izjednačite smjesu, dodajte prosijano brašno, sodu bikarbonu i kakao.
U posebnoj posudi pomiješajte kikiriki i preostalu čokoladu.
Od 2 kašikice tijesta formirajte lopticu i stavite u pleh.
Od preostalog materijala napravite i ostale loptice i poredajte ih dako da je razmak između njih 3 cm.
Donjim dijelom kašike pritisnite svaku lopticu kako bi dobila pljosnat oblik, pa na sredinu svakog kolačića stavite malo smjese od kikirikija i čokolade i blago pritisnite kašikom, kako bi se pričvrstila uz kolačiće.
Pecite ih 12-15 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.