Kisele gljive
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Gljive:
1 kilogram
Voda:
1 list
Ocat:
1 decilitar
Biber:
7 komada
Lovorov list:
1 list
Sol:
1 kašika
Karanfilić:
1 komad
Instrukcije
U loncu kuhajte gljive 7-8 minuta a zatim izvadite i ocijedite.
U drugi lonac dodajte vodu, ocat, biber, sol i karanfilić. Dovedite do ključanja. Skinite s toplote i ostavite da ohladi.
Stavite gljive u teglu i prelijte s kuhanom smjesom.
Hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.