Kivi torta

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Kivi torta

Sastojci

Jaja:
6 komada
Šećer:
6 kašika
Mljeveni orasi:
6 kašika
Slatko vrhnje:
5 decilitara
Kivi:
500 grama
Vanila šečer:
1 pakovanje

Instrukcije

  1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. U ovu smjesu dodati žumanjke, mljevene orahe i vanilin šečer, pa sve umiješati.

  2. Smjesu preliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći 30 minuta na 200 °C.

  3. Ohlađene kore prerezati na dva dijela, pa na prvi dio premazati prethodno pripremljeno slatko vrhnje (1/2 napravljenog vrhnja), poredati kružno isječene kriške kivija, zatim staviti drugu koru, premazati ostatkom vrhnja i cijelu tortu ukrasiti kivijem.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.