Kivi torta
Sastojci
Instrukcije
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. U ovu smjesu dodati žumanjke, mljevene orahe i vanilin šečer, pa sve umiješati.
Smjesu preliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći 30 minuta na 200 °C.
Ohlađene kore prerezati na dva dijela, pa na prvi dio premazati prethodno pripremljeno slatko vrhnje (1/2 napravljenog vrhnja), poredati kružno isječene kriške kivija, zatim staviti drugu koru, premazati ostatkom vrhnja i cijelu tortu ukrasiti kivijem.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.