Kljukuša

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Kljukuša

Sastojci

Brašno:
1 kilogram
Jaja:
1 komad
Kiselo mlijeko:
1 litar
Bijeli luk:
4 češnja
Mesna voda:
Po želji
Sol:
Po želji
Maslo:
Po želji

Instrukcije

  1. Napravite tijesto miješanjem brašna, soli i jajeta.

  2. Stavite u tepsiju i pecite dok ne bude reš.

  3. Izvadite i iskomadajte tijesto.

  4. Prelijte mesnom vodom i ostavite da se ocijedi.

  5. Pomiješajte kiselo mlijeko i bijeli luk pa pospite po napravljenoj kljukuši.

  6. Zalijte istopljenim maslom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.