Kocke od tikvica i feta sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Kocke od tikvica i feta sira

Sastojci

Jaja:
5 komada
Brašno:
250 grama
Prašak za pecivo:
1/2 pakovanja
Sol:
1 kašičica
Tikvice:
500 grama
Mladi luk:
2 glavice
Kuhana puretina:
70 grama
Feta sir:
150 grama
Maslinovo ulje:
75 mililitara
Menta:
10 listova

Instrukcije

  1. Izmiksajte jaja u jednoj posudi, pa dodajte brašno, sol i biber.

  2. Sve mutite dok smjesa ne postane glatka.

  3. Naribane tikvice stavite u jednu krpu, pa ih iznad sudoprea dobro iscijedite.

  4. Potom ih dodajte u mješavinu jaja i brašna, zajedno sa lukom, puretinom, uljem i, ako želite, listovima mente.

  5. Miješajte dok se ne ujednači smjesa.

  6. Prelijte ju u pleh dimenzija 30x20 cm, kojeg ste prethodno premazali maslacem.

  7. Stavite u rernu na 180 °C i pecite 40 minuta.

  8. Nakon što se ispeče, ostavite da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.