Kokos-kocke sa višnjama
Sastojci
Instrukcije
U manjoj posudi mikserom umutite maslac i 100 gr šećera.
Dodajte jedno jaje, pa izjednačite smjesu.
Drvenom kašikom umiješajte brašno, prašak za pecivo i 20 gr kokosa.
Smjesu prelijte u pleh 20x30 cm, obložen papirom za pečenje.
Stavite u rernu i pecite 20 minuta na 180°C.
Kada se ispeče i ohladi kora, premažite ju džemom, a zatim poredajte i višnje.
Preostali kokos, šećer i jaja sjedinite, pa premažite preko višanja.
Stavite u rernu i pecite dodatnih 20 minuta.
Kada se ispeče i ohladi, izrežite na kocke, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.