Kokošja supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Pile:
1/2 komada
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Rezanci za supu:
1 pakovanje
Peršun:
Po želji
Celer:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U 150 ml hladne vode staviti očišćenu kokoš, dodati isjeckanu mrkvu, peršun, celer, začine, isjeckan i na ulju propržen luk, pa kuhati smjesu dok meso ne omekša.
Kada se kokoš skuha, izvaditi je, pa procijediti supu.
Procijeđenoj supi dodati rezance i kuhati još nekoliko minuta.
Supi dodati isjeckane listove peršuna i poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.