Kokošja supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Kokošja supa

Sastojci

Pile:
1/2 komada
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Rezanci za supu:
1 pakovanje
Peršun:
Po želji
Celer:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U 150 ml hladne vode staviti očišćenu kokoš, dodati isjeckanu mrkvu, peršun, celer, začine, isjeckan i na ulju propržen luk, pa kuhati smjesu dok meso ne omekša.

  2. Kada se kokoš skuha, izvaditi je, pa procijediti supu.

  3. Procijeđenoj supi dodati rezance i kuhati još nekoliko minuta.

  4. Supi dodati isjeckane listove peršuna i poslužiti toplu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.