Kolač od grožđica bez šećera
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Grožđice:
200 grama
Voda:
70 mililitara
Margarin:
30 grama
Cimet:
1 kašičica
Muškatni oraščići:
1 kašičica
Brašno:
140 grama
Jaja:
1 komad
Sok od jabuke:
85 mililitara
Zamjena za šećer:
1 kašika
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Instrukcije
U šerpi sjediniti grožđice, vodu, margarin, cimet i muškatni oraščić, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 5-7 minuta, dok se margarin ne istopi.
Dodati brašno, umućeno jaje, sok od jabuke, zamjenu za šećer i prašak za pecivo.
Preliti smjesu u pravougaoni pleh, staviti u rernu i peći oko 30 minuta na 180 °C.
Kolač izrezati na kocke i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.