Kolač od jabuka sa okusom cimeta
Sastojci
Instrukcije
Izmrvite keks i izmiksajte sa maslacem (125 gr).
Rasporedite na pleh dimenzija 20x30 cm obložen papirom za pečenje.
Stavite u frižider.
U međuvremenu mikserom umutite kremasti sir i šećer.
Dodajite jedno po jedno jaje, konstantno miksajući smjesu dok se ne ujednači.
Umiješajte jabuke i cimet, pa ovu smjesu premažite preko baze od keksa.
Zobene pahuljice, brašno i šećer stavite u posebnu posudu i izmiksajte s maslacem.
Pospite preko smjese u plehu i pecite 30-40 minuta.
Isključite i ostavite da se u otvorenoj rerni hladi 3 h, a zatim ostavite kolač u frižider da prenoći.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.