Kolač od kafe i čokolade
Sastojci
Instrukcije
Istopite maslac i čokoladu na umjerenoj temperaturi, a zatim dodajte espresso u prahu.
Kada dobijete glatku smjesu, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte šećer i vaniliju.
Postepeno dodajite jedno po jedno jaje uz konstantno mućenje.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, cimet i sol, pa stavite u smjesu od čokolade.
Mikserom mutite smjesu dok ne postane glatka, a zatim je prelijte u pleh dimezija 33x22 cm.
Kolač pecite oko 30 minuta na 200 °C.
Kada se ohladi izrežite na kocke i poslužite.
Ukrasiti istopljenom čokoladom po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.