Kolačići sa pinjolama
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 165°C. Obložite 2 pleha papirom za kuhanje i lagano premažite papir sprejem za kuhanje.
Stavite badem i bijeli šećer u blender, miksajte dok se ne sjedini. Dodajte šećer u prahu i 2 bjelanjka, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Umutite preostala 2 bjelanjka u zdjeli. Stavite pinjole na tanjir.
S rukama lagano posutim brašnom, oblikujte tijesto u kuglice veličine oko 2,5 cm. Kuglice prvo umočite u bjelanjke, a zatim uvaljajte u pinjole, lagano ih pritiskajući da se zalijepe. Poredajte kuglice na plehove i lagano ih spljoštite da formirate krugove promjera oko 4 cm.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni dok lagano ne porumene, 15 do 18 minuta. Ostavite ih kratko na plehu, zatim prebacite na rešetku da se ohlade.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.