Kotleti sa salatom od graška i leće
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Grašak:
300 grama
Konzervisana leća:
800 grama
Vinski ocat:
4 kašike
Šećer:
2 kašike
Metvica:
1 kašičica
Feta sir:
200 grama
Janjeći kotleti:
5 komada
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Instrukcije
Kuhajte grašak u kipućoj vodi, 3-4 minute a zatim skinite ocijedite.
Pomiješate grašak sa lećom, šećerom, octom i metvicom.
Umiješajte sir u smjesu s graškom i lećom pa začinite sa soli i biberom.
Zagrijte ulje u tavi.
Dodajte i pecite kotlete, koje ste prethodno premazali s uljem i začinili, 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
Poslužite pečene kotlete s napravljenom salatom od graška i leće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.