Krem supa od krompira
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Pileća supa:
1 litar
Krompir:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
1/2 kašičice
Bijeli biber:
1/4 kašičice
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Krem sir:
250 grama
Instrukcije
Pomiješajte pileću supu, krompir, crveni luk i začine.
Kuhajte na umjerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
Zgnječite krompir kako biste obezbijedili gušću teksturu.
Smanjite temperaturu, a zatim dodajte kremasti sir.
Kuhajte uz konstantno miješanje dok se sir ne istopi, a smjesa postane glatka.
Supu poslužite toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.