Krem supa s mrkvom i tikvom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Mrkve:
4 komada
Tikva:
1 komad
Biber:
Po želji
Pileća osnova:
850 mililitara
Majčina dušica:
3 komada
Korijander:
1/4 šoljice
Peršun:
1/4 šoljice
Instrukcije
U loncu, na maslinovom ulju, pržite luk dok ne omekša.
Dodajte nasjeckane mrkve i tikvu, začinite sa biberom i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša.
Umiješajte osnovu, majčinu dušicu, korijander i peršun. Dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da supa pirja 30 minuta.
Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prije posluživanja zagrijte supu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.