Krem supa sa gljivama i zelenom salatom
Sastojci
Instrukcije
U većem loncu zagrijte maslo i maslinovo ulje pa dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Kada povrće omekša, dodajte zelenu salatu, špinat, peršun, bosiljak, sol i biber. Kuhajte dok zelje ne uvene.
Nakon toga, umiješajte brašno i kuhajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.
Cijeloj smjesi dodajte vruću supu, poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte još 10 minuta.
Sastojke lonca prespite u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Iz blendera glatku smjesu vratite u lonac, dodajte mlijeko i zagrijte.
Začinite po želji, skinite sa toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.