Kremasta supa od paradajza i bijelog luka
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Bijeli luk:
12 češanja
Maslinovo ulje:
3/2 kasicica
Konzervirani paradajz:
400 grama
Pire od paradajza:
1 šolja
Vrhnje:
425 mililitara
Origano:
1/4 kašičice
Bosiljak:
1/4 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk. Poklopite i pecite dok se lagano ne zapeče.
U veći lonac dodajte proprženi bijeli luk, paradajz, pire od paradajza i dovedite do ključanja. Smanjite tempraturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta.
Umiješajte vrhnje, origano, bosiljak, sol i biber.
Ostavite malo da se ohladi a zatim stavite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Vratite u lonac, zagrijte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.