Kremaste lazanje s piletinom
Sastojci
Instrukcije
U slanoj ključaloj vodi kuhajte lazanja listove 8-10 minuta, dok ne omekšaju, pa ih isperite pod hladom, tekućom vodom i ostavite na stranu.
U međuvremenu stavite i piletinu u toplu vodu, pa kuhajte 20 minuta.
Nakon što se skuha, piletinu procijedite i isjeckajte.
U posebnoj posudi sa toplom vodom istopite pileću kocku za supu.
U većoj zdjeli pomiješajte isjeckanu piletinu, tečnost sa istopljenom kockom, krem sir i 200 gr mozzarelle.
1/3 sosa za špagete premažite dno vatrostalne posude za pečenje (23x33 cm), zatim nanesite smjesu od piletine, pa 3 lazanja lista.
Ponovite isti postupak još jednom, a na površinu premažite preostali sos za špagete i mozzarellu.
Pecite 45 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.