Kremasti špinat sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Kremasti špinat sa sirom

Sastojci

Špinat:
3 šolje
Maslac:
1 šolja
Bijeli luk:
3 kašike
Crveni luk:
2 kašike
Pavlaka:
2 šolje
Trapist sir:
6 listova
Parmezan:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Pripremite sve potrebne sastojke.

  2. Zagrijte tavu na srednje visoku temperaturu. Dodajte sjeckani špinat kuhajte i miješajte dok se ne zgusne.

  3. Ocijedite u cjediljci, istiskujući što više tečnosti.

  4. Rastopite maslac u istoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte sjeckani crveni luk i bijeli luk, kuhajte i miješajte dok ne omekšaju, otprilike 5 minuta.

  5. Dodajte špinat i promiješajte ga s pavlakom.

  6. Izdrežite sir trapist na male komadiće i rasporedite ih preko smjese špinata. Miješajte dok se sir ne otopi i obloži špinat.

  7. Umešajte rendani parmezan sir. Nastavite kuhati i miješati dok se smjesa ne zgusne.

  8. Začinite sa soli i biberom po želji, poslužite vruće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.