Kremenadla s pavlakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Kremenadla s pavlakom

Sastojci

Kremenadla:
4 komada
Sir:
50 grama
Paradajz sos:
1 kašika
Jaja:
2 komada
Pavlaka:
5/2 kasika
Mlijeko:
5 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Miješani začini:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Istucite kremenadle čekićem za meso.

  2. Posolite, pobiberite i s obje strane premažite miješanim začinima.

  3. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaje, brašno i prezlu.

  4. Umiješajte kremenadle u tu smjesu.

  5. Zagrijte ulje u tavi i propržite kremenadle.

  6. Skinite i poredajte ih u tepsiju za pečenje.

  7. U posebnoj zdjeli dodajte jaje i umutite ga. Dodaje miješane začine, pavlaku, sir, mlijeko, paradajz sos. Sve zajedno dobro izmiješajte.

  8. Prespite kremenadle tom smjesom.

  9. Stavite u rernu i pecite 15-20 minuta na 200 °C.

  10. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.