Krempita
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Mlijeko:
2 litra
Šećer:
1 šolja
Gustin:
6 kašika
Vanila šečer:
4 pakovanja
Jaja:
9 komada
Lisnato tijesto:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte rernu na 200 °C.
Stavite lisnato tijesto u tepsiju i zapecita ga 10 minuta na temperaturi od 180 °C, a zatim ga stavite u rernu.
Pomiješajte žumanca, vanilla šećer i gustin da napravite kremu. Dodajte mlijeko i stavite da se kuha 15 minuta uz konstano miješanje.
Dodajte bjelanca i 1 šolju šećera. Izmiješajte.
Prelijte napravljenom kremom tijesto, pa zatim preklopite drugim lisnatim tijestom.
Izrežite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.