Kriške hljeba u umaku od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Hljeb:
1 komad
Pavlaka:
200 mililitara
Mladi luk:
1 glavica
Ulje:
Po želji
Gljive:
250 grama
Sok od limuna:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Brašno:
3 kašike
Maslac:
40 grama
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda istopiti maslac, umiješati gljive, iscijeđeni sok limuna, masnu pavlaku, sol, bijeli luk u prahu, brašno i isjeckani mladi luk.
Smjesu kuhati dok ne postane gusta i kremasta.
Hljeb izrezati na deblje kriške, uvaljati ih u pripremljeni umak i peći na vrelom ulju s obje strane 5-8 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.