Krofne bez punjenja
Sastojci
Instrukcije
Kvasac staviti u šoljicu sa malo mlakog mlijeka i šećera, pa ostaviti da nadođe.
Dva bjelanjka umutiti sa malo soli, pa dodati žumanjke.
U posudu s brašnom dodati kvasac, umućena jaja i maslac, pa dodavanjem mlijeka zamijesiti mekše tijesto.
Ostaviti tijesto da nadođe, pa ga oklagijom malo razvaljati na površini prethodno posutoj brašnom.
Čašom iskružiti krofne i ostaviti 15-ak minuta da narastu.
Pržiti ih u šerpi na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
Po želji krofne uvaljati u šećer u prahu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.