Krofne bez punjenja

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 80 minuta
Krofne bez punjenja

Sastojci

Kvasac:
1 pakovanje
Mlijeko:
600 mililitara
Šećer:
4 kašičice
Jaja:
2 komada
Puter:
1 kašičica
Brašno:
1 kilogram
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Kvasac staviti u šoljicu sa malo mlakog mlijeka i šećera, pa ostaviti da nadođe.

  2. Dva bjelanjka umutiti sa malo soli, pa dodati žumanjke.

  3. U posudu s brašnom dodati kvasac, umućena jaja i maslac, pa dodavanjem mlijeka zamijesiti mekše tijesto.

  4. Ostaviti tijesto da nadođe, pa ga oklagijom malo razvaljati na površini prethodno posutoj brašnom.

  5. Čašom iskružiti krofne i ostaviti 15-ak minuta da narastu.

  6. Pržiti ih u šerpi na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.

  7. Po želji krofne uvaljati u šećer u prahu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.