Krompir čorba
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Krompir:
300 grama
Brašno:
45 grama
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz sos:
3/2 kasika
Pavlaka:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Topla voda:
8 decilitara
Instrukcije
U tavi upržite luk i brašno na srednjoj temperaturi.
Umiješajte u toplu vodu i stavite da prokuha.
Dodajte krompir, paradajz sos, sol i biber.
Kuhajte još 30-40 minuta. Poslužite uz pavlaku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.