Krompir i grašak u kremastom umaku
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte krompir u kipućoj vodi 20 minuta ili dok ne omekša.
Također kuhajte grašaku kipućoj vodi 8-10 minuta ili dok ne bude kuhan.
U međuvremenu zagrijte maslo u loncu, dodajte luk i pecite dok ne omekša.
Umiješajte brašno, sol i biber u tavu s maslom i pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
Postepeno dodajite mlijeko pa dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute.Pospite sa koprom.
Stavite ocijeđeni krompir i grašak u posudu za posluživanje. Prelijte sa napravljenim umakom, promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.