Krompir punjen kremastim sosom od gljiva i špinata
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
4 komada
Maslo:
2 kašike
Gljive:
250 grama
Špinat:
300 grama
Cherry paradajz:
Po želji
Alfredo sos:
350 mililitara
Maslinovo ulje:
2 kašike
Instrukcije
Rasporedite krompir na pleh za pečenje, pa stavite u rernu da se peče 50 minuta na 200 °C.
U tavi, na zagrijanom ulju i istopljenom maslacu pecite gljive dok ne omekšaju i postanu smeđkaste.
Dodajte špinat i kuhajte 3-4 minute.
Umiješajte kremasti alfredo sos i kuhajte oko 5 minuta dok se blago ne zgusne smjesa.
Krompir izdubite, napunite pripremmljenom smjesom, pospite izrezanim paradajzom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.