Krompir s bijelim lukom i umakom od jogurta
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
6 komada
Bijeli luk:
6 češanja
Maslo:
4 kašike
Jogurt:
4 kašike
Luk vlasac:
1 glavica
Sol:
1 kašičica
Instrukcije
Narežite krompir na kriške debljine 2 cm, ali ne do kraja. (kao na sl.)
Stavita nasjeckani luk u napravljene rezove i pecite u pećnici 30-40 minuta na srednjoj temperaturi ili dok ne krompir ne omekša.
U manjoj posudi pomiješajte jogurt, maslo, luk i sol.
Izvadite pečeni krompir iz pećnice, prelijte s napravljenim umakom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.