Krompir s parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
2 kašike
Krompir:
3 komada
Luk:
1/2 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Zelena paprika:
3 komada
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Parmezan:
3/4 šolje
Instrukcije
Rastopite maslo u tavi pa dodajte krompir, crveni luk i bijeli luk. Pirjajte dok krompir ne omekša, uz konstantno miješanje.
Kada krompir omekša umiješajte papriku, sol i biber i pirjajte još 3-4 minute.
Pospite sa sirom, promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.