Krompir s pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Krompir:
500 grama
Sol:
1 kašičica
Ulje:
2 kašičice
Maslac:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Kisela pavlaka:
100 mililitara
Slatka pavlaka:
100 mililitara
Zeleni luk:
Po želji
Instrukcije
Oguljen krompir izrezati na deblje kolutove, skuhati u slanoj vodi, pa procijediti.
Skuhan i procijeđen krompir propržiti na istopljenom maslacu, dodati sol, biber i mješavinu začina.
Slatku i kiselu pavlaku izmiješati, preliti preko krompira i kuhati još 2-3 minute.
Ovako pripremljen krompir poslužiti uz omiljenu vrstu mesa.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.