Krompir s purećom šunkom i vrhnjem
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Cheddar sir:
1 šolja
Vrhnje za kuhanje:
1/2 šolje
Kuhani krompir:
2 šolje
Pureća šunka:
2 šolje
Piment:
2 kašike
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 170 °C.
U lonac ključajuće vode dodajte vrhnje i sir.
Kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se sir ne rastopi i umak ne postane kremast.
Skinite s vatre.
Dodajte preostale sastojke, promiješajte, i prespite u posudu za pečenje.
Stavite posudu u pećnicu, poklopite i pecite 45 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.