Krompir salata sa jogurtom i mrkvom
Sastojci
Instrukcije
Krompir skuhati, pa zgnječiti viljuškom ili izmiksati u blenderu.
Dodati iscijeđeni limunov sok, pola kašikice soli i 3 kašike ulja.
Pripremljeni krompir staviti u staklenu posudu srednje veličine.
U šerpi, na zagrijanom ulju pržiti mrkvu 5-6 minuta, posoliti je, pa staviti preko pripremljenog krompira.
U posebnoj posudi pomiješati jogurt, malo soli i sitno isjeckani bijeli luk.
Preliti preko mrkve i krompira, ukrasiti peršunom, pa poslužiti salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.