Krompir salata sa puretinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
4 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Crveni krompir:
1 kilogram
Mladi luk:
150 grama
Peršun:
2 kašike
Kuhana puretina:
400 grama
Ocat:
5/2 kasika
Senf:
1 kašika
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Krompir izmiješati sa 2 kašike maslinovog ulja, dodati malo soli, staviti u pleh za pečenje i peći 30 minuta na 250 °C.
Kada se krompir ispeče, ohladiti ga i pomiješati sa lukom, peršunom i puretinom.
U posebnoj posudi sjediniti ocat, senf, 2 kašike maslinovog ulja, biber i malo soli.
Ovim preljevom posuti salatu i odmah poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.