Kuhana bamija

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Kuhana bamija

Sastojci

Teletina bez kosti:
1 kilogram
Crveni luk:
1/2 glavice
Bamija:
150 grama
Ulje:
1 decilitar
Maslo:
100 grama
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Ocat:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte ulje u tavu i pržite luk na srednjoj temperaturi dok ne požuti.

  2. Dodajte meso i pola šoljice vode pa kuhajte.

  3. U posebnom loncu dodajte vodu, ocat i obarite bamiju. Iscijedite.

  4. Kada je meso napola kuhano dodajte bamiju i kuhajte dok ne bude gotovo skuhano zajedno sa bamijom.

  5. Smanjite temperaturu i dodajte maslo. Ukoliko je potrebno dodajite vodu ali po jednu šoljicu i ne miješajte.

  6. Pred kraj kuhanja dodajte sol, biber i alevu papriku.

  7. Poslužite uz limunove kriške.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.