Kuhana blitva
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Blitva:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Maslo:
35 grama
Pšenično brašno:
3/2 kasika
Hladna voda:
2 kašike
Slatko vrhnje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Instrukcije
Peteljke blitve odstranite a blitvu isperite temeljito.
Skuhajte blitvu u slanoj vodi. Ocijedite je i sameljite u mašini za mljevenje mesa.
U tavi zagrijte maslo i dodajte isjeckani luk. Propržite dok ne požuti a zatim dodajte blitvu.
Dodajte brašno, vodu, sol i slatko vrhnje. Kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.