Kuhana govedina u umaku od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslo:
100 grama
Gljive:
450 grama
Zeleni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 kašičice
Paradajz sos:
2 kašike
Timijan:
1/2 kašičice
Crno vino:
1/4 šolje
Pire od paradajza:
1 šolja
Sol:
Po želji
Crni biber:
1/2 kašičice
Govedina:
600 grama
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte maslo.
Dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju.
Dodajte sve sastojke osim mesa pa kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat.
Dodajte kuhanu govedinu i kuhajte 10 minuta.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.