Kuhana piletina s graškom i mrkvom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Brašno:
3 kašike
Sol:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Kadulja:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Pileća supa:
3 šolje
Mrkve:
2 komada
Grašak:
1 šolja
Instrukcije
Prije upotrebe podmažite lonac s uljem i stavite piletinu.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, origano, majčinu dušicu, kadulju i biber.
Pospite začine preko piletine pa dodajte bijeli luk.
Umiješajte pileću supu i kuhajte 60 minuta.
U zadnjih 30 minuta kuhanja dodajte mrkvu a grašak u zadnjih 10 minuta.
Skinite i poslužite uz pire krompir.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.