Kuhana piletina s graškom i mrkvom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 4 minuta
Kuhana piletina s graškom i mrkvom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Brašno:
3 kašike
Sol:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Kadulja:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Pileća supa:
3 šolje
Mrkve:
2 komada
Grašak:
1 šolja

Instrukcije

  1. Prije upotrebe podmažite lonac s uljem i stavite piletinu.

  2. U manjoj posudi pomiješajte brašno, origano, majčinu dušicu, kadulju i biber.

  3. Pospite začine preko piletine pa dodajte bijeli luk.

  4. Umiješajte pileću supu i kuhajte 60 minuta.

  5. U zadnjih 30 minuta kuhanja dodajte mrkvu a grašak u zadnjih 10 minuta.

  6. Skinite i poslužite uz pire krompir.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.