Kuhana repa u umaku
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kukuruzni škrob:
3 kašike
Šećer:
1/2 šoljice
Sol:
1 kašičica
Sok od repe:
3/2 solja
Ocat:
2 kašike
Maslo:
3/2 kasika
Repa:
3 šolje
Instrukcije
Pomiješajte škrob, šećer, sol, sok od repe i ocat.
Zagrijte maslo u tavi i dodajte napravljenu smjesu.
Kuhajte na srednjoj temperaturi, uz konstantno miješanje, dok ne dobijete kremastu masu.
Dodajte repu i ostavite da odstoji 10 minuta.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.